Våra olika kartar

Hyrkart caroli 9 hk

Våra hyrkartar som används när ungdomar, vuxna, företag och kompisgäng kör drop in eller hyrkartrace hos oss är våra Caroli Hammerhead med Honda 4T motor på 9 hk. Dessa kartar är svensktillverkade och har förstås flyttbarstol, justerbara pedaler, hydralisk broms och skyddsbåge runtom. Toppfarten är ca 65 km/tim. Vi har 12 st kartar men kör sällan med fler än 10 st samtidigt på banan. Vid speciella event kan vi ordna fler kartar.

För att köra dessa kartar behöver man vara ca 145 cm lång för att nå pedalerna med iläggstol i. Är man osäker så är enda sättet att komma och provsitta.

Barnkart

Våra mindre kartar för barn har en motor på ca 3 hk och toppfarten är 35 km/tim. För att köra dessa behöver man vara 7 år gammal och ca 130 cm lång, är man på gränsen är det bästa att komma och provsitta.

Vi har endast tre stycken barnkartar. Vi kör barnkartar på banan tillsammans med våra Caroli hyrkartar om alla tillhör samma sällskap.

Vi har gokartskolor varje sommar för alla barn och ungdomar som vill prova på och lära sig mer om att tävla i kart.

Racekart

Våra racekartar har 125 cc 2T motor på ca 25-30 hk, toppfarten är ca 100 km/tim. Dessa kartar är förstås en riktig hästspark jämfört med vanliga hyrkarts. Racekartarna har lägre vikt, bättre bromsar, mer grepp och betydligt bättre egenskaper i kurvorna. Därför kräver vi alltid uppkörning i hyrkart innan man får köra racekart. Minimiålder är 13 år.

Innan körningen har vi alltid teorigenomgång och handskar, heltäckande hjälm och riktig overall är ett krav. Dessa kan man även hyra på Rasboklubbens träningar om man har licens eller god körvana.

RACEKART JUNIOR

Vi har förstås även racekartar för de yngre förarna 7-12 år. Då med 95 cc 2T motor med eller utan strypning, effekt ca 10 hk och toppfart på ca 80 km/h. Många väljer att komma till oss för att prova på innan man går vidare och kanske köper en kart. Vi hjälper gärna till att svara på frågor i samband med körningen.

Dessa racekartar kan man hyra i mån av plats på våra ordninarie öppettider eller på Rasboklubbens träningar (normalt tisdagar & torsdagar kl 18-20 eller lördagar kl 10-14).
Kontakta oss gärna före.

Börja med karting

Vi som driver Uppsala gokart har även butik där vi säljer både nya och begagnade kartar inklusive kringutrustning. Kontakta oss gärna för mer information och läs mer här på sidan om Börja med karting.

Mer information om våra produkter finns på www.sodakart.se