börja med karting

De allra flesta som tävlar i karting började en gång i vanlig hyrkart. Man kan egentligen säga att likheterna mellan hyrkart och karting är lika stor som skillnaderna. Principen är densamma men när man kör riktig racekart så går det mycket fortare och är en helt annan upplevelse.

Uppsala Gokart drivs av kartingföretaget SODA Kart som haft uthyrning, kurser och prova på i över 20 år. Vi hjälper varje år 50-100 förare och ofta familjer att välja rätt kart, rätt klass samt att lära sig köra och ta licens. Vi har förstås butik med både prisvära kartar och tillbehör till nybörjare och motionär till det absolut bästa materialet som krävs för att vinna. Vi driver även kartingteam som åker runt på tävlingar och supportar förare på race i hela Sverige. Ibland ordnar vi även egna tävlingar för träningens skull.

Hos oss kan alla som vill hyra, testa och köpa kart, vi har ett nära samarbete med Rasbo MK som ordnar licenskurs vilket krävs när det är dags att börja köra aktivt. 

Vill man veta mer får man gärna kontakta oss på SODA Kart direkt, titta gärna runt på hemsidan först lite.

Välkomna till kartingsporten!

/Stefan CarlqvistFör att testa på karting på klubbens träningstider så behöver man lösa en prova på licens, villet man kan göra på plats på banan. När man väl bestämt sig för att börja med karting krävs medlemskap i en klubb ansluten till SBF, till exempel vår hemmaklubb Rasbo MK. Därefter behöver man gå licenskurs som klubben eller Uppsala Gokart ordnar. För barn och ungdomar i karting behöver även en vuxen ansvarig ledare gå licenskurs.

Mer information finns på Rasbo MK Kartings hemsida