hyrkart

Våra "vanliga" hyrkartar Caroli Hammerhead är svensktillverkade lättkörda kartar med fantastisk god kvalite. Kartarna har skyddsbåge runtom samt skydd för motor och bakvagn. Stolen är förstås flyttbar och pedalerna är justerbara. Alla är utrustade med Honda 4T motor på 270 cc och 9 hk. Toppfarten är över 65 km/h på de snabbaste ställena. 

Eftersom vi aldrig kör längre än två säsonger med kartarna så är de väldigt jämna sinsemellan på banan, men man får skylla på karten iallafall om man inte är snabbast på banan...

barnkart

Barnkartarna är förstås både mindre, lättare och lite långsammare än hyrkartarna. Även dessa har skyddsbåge runtom och en Hondamotor på ca 4 hk.

För de yngre som vill åka fortare har vi även racekartar för juniorer, kontakta oss för mer information.

racekart

Alla som jobbar och är involverade i vår verksamhet tävlar eller har tävlat i gokart, sporten som då heter karting. Vi driver även kartingteamet SODA Kart med bas och butik på både Uppsala Gokartbana och på Järfälla Gokartbana strax norr om Stockholm.

Våra racekartar har 125 cc motorer 2T på ca 25-30 hk. Toppfarten är ca 110 km/tim och accelerationen är förstås en hästspark jämfört med hyrkart. Kartarna tillverkas i Italien och har givetvis bättre egenskaper i kurvorna, bättre bromsar, bättre däck och lägre vikt. Åldersgränsen är 13 år och uppkörning i hyrkart krävs alltid före.

Vi har förstås även racekartar för de yngre förarna, då lite mindre och med motor på 95 cc och ungefär hälften så mycket effekt.
Vill man ha mer info om kartingsporten och kanske köpa en riktig kart så har vi förstås butik för det också.

Mer info om karting och butik finns på www.sodakart.se >>